Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Ez az Adatkezelési nyilatkozat 2018. november. 19-étől hatályos.

Ez a TRAVELGO LTD adatvédelmi tájékoztatója. A dokumentumban a “mi”, “cégünk” hivatkozás a [TRAVELGO]-re utal.

Kik vagyunk?

Mi nem utazási iroda vagyunk, nem bonyolítunk tranzakciókat, nem adunk foglalásokat vagy jegyeket. Mi csak elmondjuk önnek, mikor, hol és hogyan tud olcsón nyaralni. Ez így biztonságos? Igen, a legteljesebb mértékben. Mi egyszerűen összekötjük önt jó hírű utazáskereső cégekkel és légitársaságokkal, ahol lefoglalhatja az utat. Sem a személyes, sem a fizetési adatait nem adja meg nekünk.

Cégünk a 647215 -es regisztrációs számon van nyilvántartva Írország-ban.

Cégünk címe: TRAVELGO, 11 The Tides, Aylesbridge, Riverchapel, Gorey, Y25NA07, Co. Wexford, Republic of Ireland

Adószám:

Cégünk elektronikus elérhetősége: info@travelgo.ie

A weboldalunk címe: https://travelgo.ie

Bevezetés

Az adatkezelési tájékoztató arról tájékoztatja önt, hogy cégünk milyen adatokat rögzít önről, továbbá tartalmazza annak feltételeit, hogyan használjuk fel az öntől gyűjtött és az ön által megadott adatokat. Ezek lehetnek önnel kapcsolatba hozható adatok (“személyes adat”) és olyan adatok, amelyek nem hozhatók önnel kapcsolatban. A hatályos jogszabályok és jelen adatvédelmi tájékoztató értelmében az adatkezelés az adatok gyűjtését, tárolását, továbbítását vagy egyéb módú felhasználását jelenti.

Sajnálattal vesszük tudomásul, ha ön nem ért egyet az alábbi pontok bármelyikével, ebben az esetben egyetlen dolgot tehet: azonnal elhagyja webhelyünket.

  • Cégünk komolyan veszi az ön személyes adatainak védelmét és titkosságát. Tudomásul vesszük, hogy webhelyünk minden látogatójának joga van ahhoz, hogy a személyes adatai ne legyenek felhasználhatók olyan módon, amelyhez a felhasználó nem járult hozzá, továbbá hogy adataik ne kerülhessenek véletlenül egy harmadik fél kezébe.
  • Elkötelezettek vagyunk abban, hogy bizalmasan kezeljük az ön által rendelkezésünkre bocsátott összes adatot, és reméljük, hogy bizalmunkat viszonozza.
  • Adatvédelmi tájékoztatónk megfelel az 2018-as Adatvédelmi Törvényben foglalt EU Általános Adatvédelmi Rendeletének. (GDPR)
  • A törvény előírja számunkra, hogy tájékoztassuk önt arról, hogyan használjuk és dolgozzuk fel a személyes adatait. Ennek érdekében arra kérjük, olvassa el az Európai Bizottság erre vonatkozó oldalán található tájékoztatást.
  • Az alábbiakban jelzett esetek kivételével nem osztjuk meg, nem adjuk el, valamint nem adjuk át egy harmadik félnek a webhelyünk által összegyűjtött adatokat.

 Adatkezelési alapelvek

A GDPR értelmében hat meghatározott alapja van az adatok felhasználásának. A törvény előírja számunkra, hogy megállapítsuk, a rendeletben meghatározottak értelmében milyen kategóriákban kezeljük az ön személyes adatait, valamint, hogy tájékoztassuk önt ezen kategóriák alapjairól.

Ha a személyes adatok feldolgozásának alapja aktualitását veszti, azonnal megszüntetjük adatai feldolgozását.

Ha az alapok tekintetében változás történik, törvényi kötelezettségünk, hogy a változásról tájékoztassuk önt. Tájékoztatási kötelezettségünk van abban az esetben is, ha olyan új alapot hozunk létre, amely nyomán folytathatjuk adatainak kezelését.

A szerződéses kötelezettség általi adatkezelés

Amikor webhelyünkön fiókot hoz létre, terméket vagy szolgáltatást vásárol, vagy bármilyen más formában elfogadja a felhasználási feltételeinket, cégünk és ön közt szerződés jön létre.

Annak érdekében, hogy a szerződésben foglalt kötelezettségeinknek eleget tudjunk tenni, fel kell dolgoznunk az öntől kapott adatokat. Ennek egy része személyes adat is lehet.

Ezeket az adatokat a következő okoból használhatjuk fel:

  • személyazonosság ellenőrzése biztonsági okokból
  • termékek értékesítése
  • szolgáltatások értékesítése
  • javaslatok tétele a termékekkel és a szolgáltatásokkal kapcsolatban, valamint azzal, hogyan tudja a legjobban használni webhelyünket

Ezeket az adatokat a cégünk és ön között fennálló szerződés alapján, vagy az ön kérésére használjuk fel, mielőtt jogi szerződést kötünk.

Ezen kívül általános módon csoportosíthatjuk az adatokat annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk önnek, például azáltal, hogy teljesítményünket szolgáltatásaink alapján monitorozzuk. Ebben az esetben az adatok alapján az ön személye nem lesz beazonosítható.

Az adatokat a szerződés lejártáig vagy bármely fél által, a szerződési feltéltelekben foglaltak szerinti módon kezdeményezett megszüntetéséig használjuk fel.

Az ön beleegyezésével kezelt adatok

Szerződéses kapcsolat nélkül, bizonyos esetekben, például ha weboldalainkon böngészik vagy bővebb információt kér a termékeinkről, szolgáltatásainkról vagy cégünk tevékenységéről [ideértve a munkalehetőségeket is], ön a beleegyezését adja az adatok felhasználásához, amelyek között lehetnek személyes adatok is.

Ahol ez lehetséges, a célunk, hogy kifejezett beleegyezését kérjük az adatok felhasználásához, például úgy, hogy arra kérjük, fogadja el a cookie-k felhasználására vonatkozó feltételeinket.

Vannak esetek, amikor hallgatólagos beleegyezését adja az adatok felhasználásához, például ha e-mailt küld nekünk, amire értelemszerűen választ vár tőlünk.

Azokat az eseteket kivéve, amikor ön egy meghatározott célra beleegyezését adta az adatai felhasználásához, nem használjuk fel az adatait úgy, hogy ön személy szerint beazonosítható legyen. Cégünk a színvonalas tájékoztatás és szolgáltatásnyújtás érdekében általános módon csoportosíthatja az adatait, úgy, hogy webhelyünk bizonyos oldalainak teljesítményét monitorozzuk.

Ha kifejezetten a beleegyezését adta, cégünk időről időre megoszthatja az ön nevét és elérhetőségét az arra kiválasztottt partnerekkel, akik cégünk szerint az ön számára hasznos termékeket vagy szolgáltatásokat tudnak kínálni önnek.

Adatait ezen alapokon addig kezeljük, amíg ön vissza nem vonja a beleegyezését vagy ésszerűen feltételezhető, hogy beleegyezése hatályát vesztette.

Beleegyezését bármikor visszavonhatja [email cím vagy weboldal címe]. Ebben az esetben ön a továbbiakban nem tudja használni a webhelyünket és szolgáltatásainkat.

Törvényi okokból történő adatkezelés

Felhasználhatjuk az adatait abban az eseteben, ha az ön, vagy a cégünk törvényes érdekei ezt kívánják. Ebben az esetben alaposan megvizsgáljuk a következő szempontokat:

  • ugyanazt a célt más módon is el lehet e érni
  • az adatkezelés (vagy annak hiánya) okozhat e önnek kárt
  • elvárja e ön, vagy ésszerűnek tartja e, hogy kezeljük az adatait

Az alábbi okokból használhatjuk fel az adatait:

  • A [cég neve] előírt, szakszerű adminisztrációja érdekében
  • a kéretlen üzenetekre való válaszadáshoz – amikor úgy véljük, ön értelemszerűen választ vár tőlünk
  • bármely fél törvényes jogainak védelme és biztosítása érdekében
  • A [cég] válságkezeléshez szükséges szakmai tanácsadás igénybevétele esetén
  • ha úgy véljük, kötelesek vagyunk az ön érdekeit megvédeni
  • Törvényi kötelezettségből történő adatkezelés

Mint mindenki mást, minket is kötelez a törvény. Vannak esetek, amikor fel kell használunk az ön adatait, hogy eleget tehessünk törvényi kötelezettségeinknek, például ha jogi hatóság kérését kell teljesítenünk. Ilyen lehet egy hivatalos házkutatási parancs vagy bírósági végzés. Ez tartalmazhatja az ön személyes adatait.

Az ön által megadott adatok felhasználási módjai

Az adatok megosztása egy harmadik féllel

Webhelyünk lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy az általuk közölt információ mások által is olvasható, másolható, letölthető és felhasználható legyen.

Például:

  • üzenet posztolása a fórumainkon
  • kép taggelése
  • egy másik felhasználó üzenete melletti ikonra való kattintás, amellyel egyetértés, egyet nem értés vagy köszönet fejezhető ki

Személyes információk posztolásánál önnek kell meggyőződnie arról, hogy milyen szintű adatvédelemmel rendelkeznek azok, akik felhasználhatják az adatait.

Mi ezeket az adatokat nem használjuk, azokat csak megjelenítjük vagy megoszthatóvá tesszük.

Az adatokat azonban megőrizzük, és fenntartjuk a jogot arra, hogy a jövőben bármilyen módon felhasználjuk azokat.

Ha az adatai nyilvánosságra kerülnek, nincs módunkban ellenőrizni, hogy egy harmadik fél hogyan használja fel azokat. Harmadik fél általi felhasználásukért semmilyen körülmények között nem vállalunk felelősséget.

Abban az esetben, ha kérése megalapozott és nincs jogalapunk adatai megőrzésére, belátásunk szerint úgy ítélhetünk, hogy kérésére töröljük az ön által közzétett személyes adatokat. Ez irányú kérésével vegye fel velünk a kapcsolatot. [info@travelgo.ie vagy www.travelgo.ie]

Travelgo weboldal nyomonkövetése

Hírlevél-feliratkozás

Az ön által megadott adatok:

  • név (nem kötelező)
  • e-mail cím
  • regisztráció dátuma
  • regisztrált piac
  • felhasználói viselkedés követése a webhelyen

Az e-mail cím teszi lehetővé a hírlevél küldését. A hírlevél küldésének törvényes alapja az ön beleegyezése alapján az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) 6. cikkének 1. paragrafusa. A hírlevelünkre való regisztrációt rögzítjük. 

A törvényben foglaltak szerinti rögzítés jogos érdekünk, hogy bizonyítani tudjuk, küldeményünket az ön beleegyezésével küldtük. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat. A leiratkozáshoz szükséges linket minden esetben megtalálja a hírlevél végén. Amint hírlevelünkről leiratkozott, semmilyen ajánlatot nem küldünk önnek, személyes adatait nem használjuk tovább, azokat azonnal töröljük.  

  Hotjar

Cím: Hotjar Ltd, Level 2, St. Julians Business Centre, 3 Elia Zammit Street, St. Julians STJ 1000, Málta

GDPR megfelelés: https://www.hotjar.com/legal/compliance/gdpr-commitment

Célja:

  • Mérések és elemzések nyomán felhasználóink jobb megismerése, ennek következtében magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtása. A grafikus adatmegjelenítések, kattintástérképek, képernyőfelvételek segítenek abban, hogy weboldalunk tartalmát jobban strukturáljuk, és egy gördülékeny, felhasználóbarát felületet hozzunk létre.
  • Pszeudonim (kódolt vagy álnevekkel helyettesített) adatok:
  • Az alább összegyűjtött összes pszeudonim adat:

böngésző típusok, operációs rendszerek, eszköz típusa, a meglátogatott oldal(ak) URL-je, a látogatás időtartama

Google Analytics

Az ön belegyezése értelmében az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) 6. cikkének 1. paragrafusa alapján weboldalunk a Google LLC. Google Analytics webelemző szolgáltatását használja.

Címe: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

GDPR megfeleltetés:https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0…

Célja:

  • A felhasználói viselkedés elemzése weboldalunkon, annak érdekében, hogy új termékeket és szolgáltatásokat fejlesszünk, a már meglévő termékeinket és szolgáltatásainkat optimalizáljuk, megtaláljuk és kijavítsuk a hibákat
  • marketing kampányok tervezése és mérése
  • Adatok: az első fél cookie-jai által generált pszeudonim azonosító

A Google Analytics cookie-kat, azaz szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítve a weblap használatának elemzését.  A cookie-k által létrehozott információk általában a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Mi weboldalunkkal aktiváltuk az ön IP címének anonimizálását. Az ön IP címe lerövidítésre kerül az EU tagállamokban és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban résztvevő más államokban is. Csak egyedi esetekben kerülhet először az IP címe rövidítés nélkül a Google USA-beli szervereihez, ebben az esetben ott rövidítik le azokat.

Az Adatmegrendelői megállapodás részeként a Google a nevünkben gyűjtött információk alapján a felhasználók weboldalhasználatát értékeli, például a weboldal aktivitásával kapcsolatos jelentéseket készít, amelyek alapján weboldalunkat fejleszteni tudjuk. Ez teszi lehetővé azt is, hogy a különféle eszközön végzett munkameneteket és tevékenységeket hozzárendelje egy pszeudonim felhasználóhoz, és így tudja elemezni a felhasználó különféle eszközökön végzett tevékenységét.

A felhasználók személyes adatai 14 hónap után törlésre kerülnek vagy anonimizálódnak. Ön visszavonhatja a beleegyezését azzal, hogy a böngészője beállításainál megakadályozza a cookie-k tárolását. Felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunknak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Önnek lehetősége van arra is, hogy megtagadja weboldalunk Google Analytics használatát, ehhez egyszerűen el kell utasítania a weboldalunkon ezt a szolgáltatást.

Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google Inc. gyűjtse és feldolgozza a cookie-k által gyűjtött, a felhasználó weboldalhasználatával kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Üzenetküldő szolgáltatások

A Travelgo-nak küldött üzenettel (a továbbiakban: Feladó) az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) 6. cikkének 1. paragrafusa alapján beleegyezek, hogy a Feladó az ide vonatkozó üzenetküldő szolgáltatásban a közvetlen kommunikációhoz és a szükséges adatfeldolgozáshoz felhasználja a személyes adataimat (pl.: vezeték- és keresztnév, telefonszám, üzenetküldő azonosító, profilkép, üzenetek). Ennek a szolgáltatásnak a használatához az említett szolgáltatónál felhasználói fiókkal kell rendelkezni.

2.3 WhatsApp szolgáltatás

Az ön által megadott adatok:

  • telefonszám
  • profilkép
  • a nekünk küldött üzenetek

A WhatsApp hírlevél küldésének törvényes alapja az ön beleegyezése alapján az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) 6. cikkének 1. paragrafusa. Az adatfelhasználáshoz való beleegyezését bármikor visszavonhatja, ha az erre vonatkozó üzenetbe beírja és elküldi: ’STOP’. A WhatsApp hírlevélre való regisztrációt rögzítjük. A regisztráció rögzítése jogunkban áll, ezzel tudjuk igazolni, hogy a hírlevelet az ön beleegyezésével küldtük.

Űrlap vagy e-mail útján történő kapcsolatfelvétel

Az ön által megadott adatok:

  • név
  • e-mail cím
  • a nekünk küldött üzenetek

A személyes adatokat a kapcsolattartás céljából használjuk fel, valamint hogy megakadályozzuk az űrlappal való visszaélést és biztosítsuk informatikai rendszereink biztonságát. Az adatfelhasználás törvényes alapja az ön beleegyezése alapján az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) 6. cikkének 1. paragrafusa.

Lehetséges üzenetküldő szolgáltatók:

Whatsapp: WhatsApp, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA

Adatvédelmi tájékoztatójukat itt találja:

https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy

A honlapunkon található tartalomra vonatkozó panaszok

Ha a weboldalunkon található tartalmak bármelyikével kapcsolatban panasza van, jelezze nekünk és panasza kivizsgálásra kerül.

Ha panaszát indokoltnak tartjuk vagy a törvény arra kötelez minket, a kivizsgálás folyamán eltávolítjuk a tartalmat.

A szólásszabadság alapvető jog, ezért el kell döntenünk, hogy a panasz esetében kinek a jogai kerülnek korlátozásra: az öné vagy annak a személyé, akinek a posztja tartalma sérti önt. Ha úgy látjuk, hogy a panasza rosszhiszemű vagy alaptalan, panaszát elutasítjuk.

A fizetés módjával kapcsolatos adatok

A fizetéssel kapcsolatos adatokat nem használjuk fel, azok nem kerülnek hozzánk, sem a webhelyünkön keresztül, sem más módon. Munkatársainknak és szerződéses partnereinknek nincs hozzáférésük ezekhez az adatokhoz.

Álláspályázat és foglalkoztatás

Ha ön állásra jelentkezik cégünknél, az ön által megadott adatokat maximum [3 évig] őrizzük meg, arra az esetre, ha a későbbiekben szeretnénk önnel felvenni a kapcsolaatot.

Ha foglalkoztatjuk önt, alkalmazásának ideje alatt időről időre adatokat gyűjtünk önről és munkájáról Ezek az adatok csak és kizárólag a munkájával kapcsolatban kerülnek felhasználásra. Alkalmazásának lejárta után az adatait [6 évig] őrizzük meg, mielőtt megsemmisítjük vagy töröljük azokat.

Üzenet küldése ügyfélszolgálatunknak

Amennyiben ön kapcsolatba lép velünk telefonon, e-mailen vagy a webhelyen keresztül, mi összegyűjtjük illetve tároljuk az ön által megadott adatokat, annak érdekében, hogy a megfelelő módon tudjunk válaszolni önnek.

Megkeresését és arra adott válaszunkat az ügyfélszolgálat hatékonyabb működése érdekében rögzítjük.

Megtartjuk az üzenetével kapcsolatos személyazonosításra alkalmas adatokat, mint az ön neve és email címe, annak érdekében, hogy a kapcsolaton keresztül színvonalas szolgáltatást tudjunk önnek nyújtani.

Panaszkezelés

A hozzánk beérkező panaszok esetében minden ön által megadott adatot rögzítünk. Az adatokat arra használjuk, hogy orvosoljuk a panaszát.

Amennyiben az ön panasza nyomán kapcsolatba kell lépnünk egy harmadik féllel, úgy dönthetünk, hogy panaszából bizonyos adatokat átadunk neki. Ezt a lehető legritkábban tesszük meg, de ha igen, az kizárólag a mi mérlegelésünk tárgya, hogy átadunk e a harmadik félnek adatokat, és ha igen, mely adatokat adjuk át.

Szolgáltatásunk színvonalának értékelése érdekében az ebből a forrásból származó adatokból statisztikákat is készítünk, de nem olyan módon, hogy bárki személyazonossága beazonosítható legyen.

A webhelyünk böngészése közben automatikus rendszereken keresztül gyűjtött adatok felhasználása

 Cookies(“sütik”)

A cookie-k kisméretű  adatfájlok, amelyeket egy webhely használata során az oldal üzemeltetője helyez el a számítógépe merevlemezén és amelyet a látogató böngészője tárol el. Ez lehetővé teszi, hogy egy későbbi látogatás esetén a cookie-k révén az üzemeltető személyre szabott információkat juttasson el a látogatónak, valamint olyan felhsználói statisztikákkal lássa el az üzemeltetőt, amelyek segítségével fejleszteni tudja az oldalt.

Vannak cookie-k, amelyek csak megadott ideig működnek, például egy napig, vagy amíg be nem zárja a böngészőt. Mások korlátlan ideig működnek. Az ön internetes böngészője nagy valószínűséggel lehetővé teszi önnek, hogy visszautasítsa, korlátozza vagy letiltsa a cookie-k használatát, illetve törölje azokat.

A weboldalunk cookie-kat használ. Ezeket a szervereinken működő szoftverrel helyezzük el, illetve olyan harmadik fél által működtetett szoftverrel, akik szolgáltatásait cégünk használja.

Amikor először keresi fel webhelyünket, megkérdezzük önt, kívánja-e, hogy cookie-kat használjunk. Ha nem szeretné, hogy cookie-kat használjunk, nem fogjuk őket használni a webhelyünkön tett látogatásainál, csak azt rögzítjük, hogy nem járult hozzá, hogy bármilyen más célra felhasználjuk őket.

Ha elutasítja, vagy a böngészőjén keresztül megakadályozza a cookie-k használatát, nem fogja tudni használni webhelyünk összes funkcióját.

A következő módokon használjuk a cookie-kat:

  • nyomon követjük, hogyan használja a webhelyünket
  • rögzítjük, hogy látott e bizonyos üzeneteket, amelyek elhelyeztünk a weboldalainkon
  • az oldalra való bejelentkezéshez
  • kitöltés közben rögzítjük a kérdőíveinkre vagy felméréseinkre adott válaszait
  • rögzítjük az ügyfélszolgálatunkkal folytatott valós idejű csevegést

A böngészési tevékenység személyes azonosítói

Rögzítjük az ön böngészőjéről a mi szervereinkre érkezett, webhelyünk oldalaival vagy az azokon található tartalmakkal kapcsolatos kéréseket. Rögzítjük a földrajzi elhelyezkedését, az internetszolgáltatójával kapcsolatos adatokat és az IP címét. Rögzítjük továbbá, hogy milyen szoftvert használ oldalunk böngészéséhez, milyen a számítógépe vagy eszköze típusa és a képernyőfelbontása.

Ezeket az adatokat annak érdekében csoportosítjuk, hogy megállapítsuk egy weboldal népszerűségét a webhelyünkön, valamint hogy értékeljük az ön számára nyújtott tartalomszolgáltatásainkat.

Ha ezeket az adatokat összekapcsoljuk az ön előző látogatásának adataival, lehetségessé válhat, hogy az adatok alapján ön személyesen beazonosíthatóvá válik, még abban az esetben is, ha nincs bejelentkezve az oldalunkra.

Újraértékesítés

Az újraértékesítés magában foglalja, hogy cookie-kat telepítünk a számítógépére amikor a webhelyünkön böngészik, annak érdekében, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat hirdethessük önnek akkor is, amikor egy másik webhelyre látogat.

Időről időre előfordul, hogy igénybe vesszük egy harmadik fél újraértékesítési szolgáltatásait. Ebben az esetben, ha egyetértett a cookie-k használatával, más weboldalakon is láthatja a termékeink és szolgáltatásaink hirdetéseit.

Az ügyfél adatainak közzététele és megosztása

Harmadik féltől kapott adatok

Bár nem osztjuk meg a személyes adatokat egy harmadik féllel, (a kivételek megtalálhatók ebben a tájékoztatóban), előfordul, hogy az általunk használt szolgáltatóktól olyan adatokat kapunk, amelyek közvetve tartalmazzák az ön személyes adatait.

Az ilyen adatok alapján ön személyesen nem beazonosítható.

Harmadik fél hirdetése a webhelyünkön

Webhelyünk lehetőve teszi harmadik fél hirdetését. Ennek értelmében a hirdető felek, ügynökeik vagy egyéb nekik dolgozó cégek használhatnak olyan technológiát, amely segítségével automatikusan adatokat gyűjtenek önről, amikor a hirdetésük megjelenik a weboldalunkon.

Ezen kívül használhatnak egyéb technológiákat, mint a cookie-k, vagy JavaScript, hogy tartalmaikat személyre szabják, vagy hogy felmérjék hirdetéseik eredményességét.

Ezeket a technológiákat vagy a harmadik fél által gyűjtött adatokat nem áll módunkban ellenőrizni. Ennek értelmében ez az adatkezelési tájékoztató nem tér ki a harmadik fél adatkezelési gyakorlatára.

Webhelyünk Írországban van bejegyezve.

Cégünk bizonyos tevékenységei miatt időről időre igénybe veszi Európai Unión kívül eső országok szolgáltatásait is. Ennek megfelelően az Írországban vagy bárhol szerzett adatokat fel lehet használni az Európai Unión kívül is.

Például néhány, a webhelyünk által használt szoftvert az Amerikai Egyesült Államokban vagy Ausztráliában fejlesztették.

Az Európai Unión kívülre továbbított adatok tekintetében a következő biztosítékokat használjuk:

  • Az adatfeldolgozó ugyanannak a vállalatcsoportnak a tagja, mint a cégünk, így köteles betartani a vállalat adatfeldolgozással kapcsolatos szabályait.
  • Szerződéseink adatfeldolgozókra vonatkozó adatvédelmi záradéka magába foglalja az Európai Unió felügyeleti hatósága által írott vagy felügyelt, adattovábbításról szóló cikkelyét
  • Eleget teszünk az Európai Unió felügyeleti szerve által jóváhagyott magatartási kódexnek
  • A törvény által jóváhagyott tanúsítási mechanizmus szerinti tanúsítvánnyal rendelkezünk
  • Mind a szervezetünk mind pedig az adatfelhasználó olyan állami hatóság, amelyek között vagy egy jogilag kötelező érvényű megállapodás, vagy az Európai Unió adatvédelmi felügyeleti szerve által elfogadott adminisztratív intézkedés van érvényben.

Az ügyfél saját adataihoz való hozzáférése

  • Ön bármikor hozzáférhet az általunk tárolt személyes adataihoz, megnézheti és módosíthatja azokat, ha webhelyünkön belép a fiókjába.
  • Ha olyan adatok másolatát szeretné megkapni, ami nem érhető el a webhelyünkön, erre vonatkozó kérését küldje el nekünk [emailben.]
  • Miután megkaptuk kérését, tájékoztatni fogjuk, mikor bocsátjuk rendelkezésére az adatokat és hogy számítunk e fel díjat ezért

Az ügyfél adatainak eltávolítása

Ha azt szeretné, hogy eltávolítsuk a weheyünkről a személyes beazonosítására alkalmas adatokat, vegye fel velünk a kapcsolatot [emailben].

  • Ez a lépés korlátozhatja az ön számára nyújtott szolgáltatásainkat.

Az ügyfél adatainak ellenőrzése

Amennyiben beazonosítható személyes adatokhoz való hozzáférésre, azok szerkesztésére vagy törlésére vonatkozó kérés érkezik hozzánk, első lépésként értelemszerűen ellenőrizzük az ön személyazonosságát, mielőtt bármit tennénk. Ez fontos lépés, amelyet az ön adatainak biztonsága érdekében teszünk.

Egyéb adatkezelések

  • Webhelyünk gyermekek általi használata
  • Gyermekek számára nem adunk el terméket, nem nyújtunk szolgáltatást és nem hirdetünk.
  • Ha ön még nem töltötte be 18. évét, szülője vagy gondviselője engedélyével használhatja webhelyünket.
  • Életkortól függetlenül minden felhasználólónkról és látogatónkról gyűjtünk adatot ezeken az oldalakon is, ezért számítunk arra, hogy a felhasználók és a látogatók között gyermekek is lesznek.
  • Ezek a gyermek felhasználók és látogatók elkerülhetetlenül eljutnak a webhely különböző oldalaira, ahol a látogatás alkalmával bármikor hirdetéssel találkozhatnak.

A cég és az ügyfél között továbbított adatok titkosítása

Secure Sockets Layer (SSL) tanusítványokkal igazoljuk személyazonosságunkat az ön böngészőjének, valamint SSL tanusítvánnyal titkosítjuk azokat az adatokat, amelyeket ön ad meg nekünk. Bármilyen adatátvitelnél ellenőrizheti, hogy SSL tanusítványt használunk, ennek jele lehet a böngészősávban megjelenített zárt lakat szimbólum, vagy más megbízható SSL jelzés

Panasztételi lehetőség

Ha ön elégedetlen az adatkezelési tájékoztatónkkal vagy bármilyen más panasza van, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot emailben. [info@travelgo.ie]

Ha a vitás kérdéseket nem sikerül rendeznünk, bízunk abban, hogy jóhiszeműen részt vesz egy közvetítői vagy választott bírósági eljárásban.

Ha bármilyen módon elégedetlen azzal, ahogyan a személyes adatait kezeljük, jogában áll panaszt tenni az Adatvédelmi Biztosnál az alábbi oldalon: https://www.dataprotection.ie/docs/complaints/1592.htm

A személyes adatok megőrzésének ideje

A jelen Adatkezelési tájékoztatóban másként említettek kivételével a személyes adatait csak annyi ideig őrizzük meg, amíg szükséges.

Ennek okai:

  • az ön által kért szolgáltatások nyújtása
  • jogi kötelezettségeink teljesítése, ideértve azt adóhatóság által megkövetelt időszakot
  • szükség esetén bírósági kereset benyújtása, vagy bírósági védekezés

 A törvény betartása

Adatkezelési tájékoztatónkat úgy állítottuk össze, hogy megfeleljen azon országok jogszabályainak és jogrendszerének, amelyekkel üzleti kapcsolatot kívánunk fenntartani. Amennyiben úgy gondolja, hogy ez a tájékoztató nem felel meg az ön jogrendszerében foglaltaknak, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az azonban végső soron az ön döntése, hogy kívánja e használni webhelyünket.

Az adatkezelési tájékoztató felülvizsgálata

Az adatvédelmi tájékoztatót időre időre frissíthetjük, amennyiben ennek szükségét látjuk. Az önre vonatkozó feltételek azok, amelyek azon a napon voltak érvényben, amikor ön webhelyünket használta. Azt tanácsoljuk, hogy saját nyilvántartásához nyomtassa ki a vonatkozó példányt.

Ha adatkezelési tájékoztatónkkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.